Tarihçe
Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi 02.05.1990 tarihinde Birlik Vakfı Genel Merkezinin 30.03.1990 tarih ve 100/90 sayılı yazıları ile Mustafa KELEŞOĞLU, Sadi KAYA, Cemil Cahit AKIN, Murat CANÖZER, Mustafa ESER, Nezih ABACI, Tuncer KÖKÜER ve Yüksel ÇETİNTÜRK tarafından kurularak Sakarya Caddesi No:24/A’da faaliyete başlamıştır.

Vakıf, zaman içerisinde faaliyetlerini sürekli genişleterek 1995 yılında Asarcıklı Caddesi, 1997’de Deliklitaş Mahallesi Avar Sokak ve Gürman Sokak’ta, 2002 yılından itibaren de Akçağlan Mahallesi Güzin Sokak’ta hizmet vermiştir. Zaman içerisinde faaliyetlerin ve katılımın artmasıyla doğrudan vakıf hizmetlerinin yürütülmesine yönelik olarak tasarlanmış müstakil bir binaya olan ihtiyaç kendini göstermiştir. 2008 yılı Nisan ayında Odunpazarı Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoglu Caddesi ile Acı Çeşme Sokak kavsağında 1500 m2 kapalı alana sahip olan yeni vakıf binasi inşaatına başlanmıştır. Vakfımız 01.01.2010 tarihinden itibaren vakıf faaliyetlerine tamamlanan yeni binasında devam etmektedir.