Basında Vakfımız

Odunpazarı Paşa mahallesinde hizmet verecek olan Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi’nin yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mehmet Kılıçlar, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahattin Cebeci, Birlik Vakfı Genel Merkezi Mütevellit Heyet Başkanı Mehmet Alçaçı, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Sadi Kaya, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve davetliler katıldı.

Kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra sportif faaliyetlerinde yapılacağı vakıf binasında 400 ve 250 kişilik konferans, toplantı ve tiyatro salonları, kütüphane, 4 modern sınıf, idare ve komisyon odaları, mescit ve mutfak yer alıyor.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, vakıf binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi’nin çalışmalarının diğer illere de örnek olduğunu söyleyen eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, vakıf binasının Eskişehirlilere hayırlı olmasını diledi.

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının çok etkin olduğunu dile getiren Vali Mehmet Kılıçlar, “Dernekler ve vakıflar birçok kamu hizmetini üstlenmiş durumda. Vakıf ve ahilik sistemleri bizim kültürümüzde olan ve batının bizden örnek aldığı kuruluşlar. Eskişehir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Odunpazarı semtinin yapısına uygun olarak yapılan bu güzel tesis hayırlı olsun.” dedi.